اين حادثه پيامدهايي داشت که مهمترين آن شکسته شدن ابهت شخص اول رژيم، يعني شاه که پس از آن حادثه در اضطراب به سرميبرد و يکپارچه شدن جريان انقلاب و همچنين شکل گيري آن انقلاب به صورت ديني.
به گزارش
هفت چشمه به نقل از
جهانبين نيوز هفده شهريور سال ۱۳۵۷، واقعه خونين را در اذهان تداعي مي کند، که درپيروزي انقلاب اسلامي نقش به سزايي داشته است.
اگر دفتر انقلاب اسلامي را برگ بزنيم، خطوط و نقاط مهمي را در آن ميبينيم که نقش مهمي دربه ثمر رساندن آن انقلاب ايفا کردهاند.
يکي از آن روزهاي بهيادماندني، روز ۱۷ شهريور است که آن حادثه تلخ و غم انگيز را در اذهان تداعي مي کند. اين واقعه آنقدرعظيم بوده است که اگردر مورد آن گفتگو شود باز هم جاي تأمل دارد و آنقدر در پيروزي انقلاب اسلامي سهم داشته، که پس از آن شاه ديگراميدي به ادامه کار نداشته وبسياري از افراد اين روز را پايان کار شاه ودرباريان وي ميدانستند.
در آن روز با اينکه حکومت نظامي از قبل اعلام شده بود، مردم در اطراف ميدان ژاله (ميداني که امروزه ۱۷ شهريور ناميده شده) براي مبارزه با استبداد پهلوي و کارهاي شاه تجمع کردند و شعارهايي عليه حکومت ميدادند وهر لحظه تعداد آنها ازروزهاي قبل که در تظاهرات شرکت ميکردند بيشتر ميشد.
مردم با ديدن ادوات جنگي مانند: توپ، تانک ومسلسل هيچ هراسي دردلهايشان ايجاد نمي شد وحتي صفهايشان هم شکسته نميشد. نظاميان بيرحم شاه براي به کرسي نشاندن عقايد خود، مردم را اعم اززن ومرد را به گلوله بستند، طوري که آنروزبه جمعه سياه معروف شد.
اين جنايت آنقدرناراحت کننده بود، که حتي نيروهاي شاه بعدا اعتراف کردند که آن حادثه يکي از خشونت بارترين حرکتهاي رژيم پهلوي بوده است.
اين خبر را به امام خميني(ره) رساندند، ايشان علاوه برابرازهمدردي، اين واقعه رامانند واقعه کربلا دانسته وفرمودند:" چهره ايران امروزگلگون است ودلاوري و نشاط در تمام اماکن به چشم ميخورد. آري اينچنين است راه اميرالمؤمنان، علي(ع) وسرور شهيدان امام حسين(ع). ۱۷شهريور مکررعاشورا وميدان ژاله(شهدا) مکرر کربلا و شهداي ما وشهداي کربلا ومخالفان ما، مکرريزيد و وابستگان او هستند".
اين حادثه پيامدهايي داشت که مهمترين آن شکسته شدن ابهت شخص اول رژيم، يعني شاه که پس از آن حادثه در اضطراب به سرميبرد و يکپارچه شدن جريان انقلاب و همچنين شکل گيري آن انقلاب به صورت ديني.
انتهاي پيام570ه/1026ج